Nytt kinokonsept

Del gjerne med venner!

Nordreisa kino skal prøve ut et spennende nytt konsept for voksne fredag 10. november. Det er duket for matkino og konseptet er at det serveres en 3-retters middag mens kinoen viser filmen Délicieux.

Det er også mulig å få kjøpt vinpakke til maten, noe som er ganske unikt i kinosammenheng.

Det er Nordreisa kino og På Taket Kafé som samarbeider om dette konseptet.

De vanlige kinostolene fjernes

Filmen Délicieux handler om åpningen av den aller første restauranten i Frankrike på 1700-tallet. Den store stjernen i filmen er maten. For anledningen blir amfiet kjørt bort, bord og stoler kommer inn, og bordene dekkes med hvite duker og lys.

«Publikum skal få en restaurantfølelse.Vi skal rigge det skikkelig til og lage en unik kinoopplevelse. Dessverre har vi bare plass til 50 gjester, så det blir først til mølla-prinsippet»,fortellerkinosjefAgnete Braaten.

Billettene er i salg nå og inkluderer altså både film og 3-retters meny. Drikke kommer i tillegg og det er 18 års aldersgrense pga alkoholsalg.

Om Délicieux

Vi befinner oss i Frankrike på 1700-tallet. Ved begynnelsen av den franske revolusjonen er gastronomi fortsatt et privilegium for aristokratene. Når den talentfulle kokken Manceron blir avskjediget av hertugen av Chamfort, mister han interessen for matlaging. Tilbake i herregården hans får møtet med den mystiske Louise ham på beina igjen. Det viser seg at de begge med god grunn bærer sterkt nag mot hertugen, men de deler også en interesse for mat. Sammen bestemmer de seg for å lage den aller første restauranten i Frankrike. Denne delikate og appetittvekkende filmen innkapsler skjønnheten i kjøkkenet, enten det er å skape eller konsumere. Dette er en komedie som gjør narr av aristokratene og deres livsstil, hvor den virkelige stjernen i filmen er selve maten.