«Sulis 1907» klar for kino

Sulis 1907
Del gjerne med venner!

Sulis 1907 er en film mange har ventet på og nå kommer den endelig på kino. Norgespremieren er 6. oktober men på Nordreisa kino vises den søndag 8. og onsdag 11. oktober – begge dager kl 19.15

Sulis 1907 er inspirert av virkelige hendelser, og skildrer opptrappingen til opprøret som endret Norge. Det er et storslaget drama fra Nils Gaup (Veiviseren (1987), Kautokeino-opprøret (2008), Birkebeinerne (2016) mm.) med stjerneskuddet Otto Fahlgren og Simon J. Berger kjent fra Exit i hovedrollene. I andre ledende roller finner vi blant andre Stig Henrik Hoff, Alexandra Gjerpen og Rune Temte.

Sulis 1907

Året er 1907.

Gruvebyen Sulis i Nordland var Nordens svar på Det ville vesten, og kobbergruvene i den arktiske fjellheimen var blant de største og mest nådeløse.

Atten år gamle Konrad er desperat etter arbeid og får jobb i den livsfarlige gruven Hanken. Det er brutale kår for arbeiderne, og forholdene blir ikke bedre når den kyniske Olof Wenström kommer til makten i gruveselskapet. Det blusser opp til opprør og den sosialistiske aktivisten Helene Ugland maner til kamp. Kapitalisten Wenström har imidlertid andre planer.

Midt i konflikten står unge Konrad.

Sulis 1907

Trailer: