Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Kino: Ibelin

7. april @ 19:00

Del gjerne med venner!

«Enestående, følsom og genial dokumentar» (Cinema) «Dokumentar i verdensklasse» (Adressa) «Gripende, intelligent og følsomt» (BT) «Noe helt for seg selv» (Aftenposten) «Hjerteskjærende god» (NRK)

«Enestående, følsom og genial dokumentar» (Cinema)
OM FILMEN:
Gameren Mats Steen døde av en muskelsykdom bare 25 år gammel. Foreldrene hans sørget over det de trodde hadde vært et ensomt og isolert liv, da de plutselig begynte å få meldinger fra online-venner av Mats over hele verden. Filmen gjenskaper det rike livet til Mats´ avatar «Ibelin» i spillverdenen, på banebrytende vis.
I «Ibelin» er virkelige hendelser og dialog rekonstruert, hentet fra tusenvis av sider med rollespill-logger i World of Warcraft. I tillegg får vi se unike arkivopptak fra oppveksten og intervjuer med flere av vennene Mats fikk gjennom spillet.

FESTIVALER OG PRISER:
«Ibelin» hadde verdenspremiere i Sundance i januar, der den vant priser både for beste regi og publikumsprisen. Den ble samtidig vist på Tromsø filmfestival, hvor den også vant publikumsprisen. På Gøteborg filmfestival i februar vant den Dragon Awards, prisen for beste nordiske dokumentar.

OM REGISSØREN:
Benjamin Rees forrige film «Kunstneren og tyven» ble solgt til 80 land og har vunnet over 30 priser, noen av dem på verdens største filmfestivaler, som Sundance, London og Hong Kong. Filmen ble i 2020 kåret til en av årets beste av bl.a. BBC, Boston Globe, The Washington Post og New York Times. Filmen ble også short listet til Oscar.
Rees første langfilm «Magnus», om sjakksensasjonen Magnus Carlsen, hadde sin verdenspremiere på Tribeca-festivalen I New York og er solgt til 60 land.
Ree er fra Røise ved Hønefoss, er utdannet journalist og har tidligere laget dokumentarer og reportasjer for BBC, Reuters, NRK og VGTV. For VGTV har han bl.a regissert «Drømmen om kongeørnen» (premiere IDFA 2012), «Da Ailin kysset Lars» (2014) og «Homoterapi» i 2019 – som nylig førte til forbud mot konverteringsterapi.

Detaljer

Dato:
7. april
Tid
19:00
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
https://www.nordreisakultur.no

Arrangør

Nordreisa kino & kulturscene
Vis Arrangør nettside

Sted

Nordreisa kino
Hovedvegen 2
Storslett, 9151 Norge
+ Google-kart