Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Kino: A Happy Day

29. oktober 2023 @ 14:00

Del gjerne med venner!

Terningkast 5 – Aftenposten «Ukonvensjonell og forfriskende»

Terningkast 5 – Filmpolitiet «Poetisk komedie med melankolske undertoner»

Terningkast 5 – Cinema «Storslått»

Dag og Tid «Rett og slett litt magisk»

På et asylmottak omringet av vakker, men nådeløs natur i Nord-Norge venter tenåringene Hamid, Aras og Ismail på å bli sendt ut av landet idet de fyller 18 år. Det eneste som bryter monotonien er jevnlige, håpløse rømningsforsøk. Men når det en dag oppstår søt musikk mellom Hamid og den rebelske nykommeren Aida, blir hverdagen på mottaket snudd på hodet og både rømningsplanene og gruppedynamikken truer med å rakne.

Med sin tredje spillefilm har den kritikerroste og prisvinnende norske filmskaperen Hisham Zaman skapt et særegent univers der norsk flyktningpolitikk møter varm humor og et poetisk filmspråk.
Med unge skuespillere i de ledende rollene, har Zaman laget en morsom, tankevekkende og visuelt storslått film som fanger stillstanden og midlertidigheten som preger hverdagen til unge asylsøkere verden over.

A Happy Day hadde verdenspremiere på den internasjonale filmfestivalen i Toronto i september. Filmen er også i invitert til Chicago Internasjonale Filmfestival 2023 og skal åpne Bergen Internasjonale Filmfestival.

Detaljer

Dato:
29. oktober 2023
Tid
14:00
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
https://ebillett.no/halti/events/daily

Arrangør

Nordreisa kino
Vis Arrangør nettside

Sted

Nordreisa kino
Hovedvegen 2
Storslett, 9151 Norge
+ Google-kart