Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Kaffekino: Bunadsgeriljaen

21. november 2023 @ 17:00

Del gjerne med venner!
Kaffekino er et konsept der du får kvalitetsfilm servert sammen med kaffe og kake. Denne gangen skal vi vise den hyperaktuelle dokumentaren: Bunadsgeriljaen.
Om filmen:
Våren 2019 tar Anja Cecilie Solvik en viktig avgjørelse, hun tar på seg Nordmørsbunaden og lover at hun ikke skal ta den av før fødeavdelingen i Kristiansund er reddet.
Sterkt og velregissert kamp-portrett – Klassekampen (5)
Intimt, nakent og sårbart – Tidens Krav (5)
Fantastisk film – God Morgen Norge / TV2
Vakker dokumentar alle må se på kino –Tusvik & Tønne
Severdig og frodig portrett – Adressa
Skildrer aktivisten og mennesket på en imponerende måte – Montages
Våren 2019 tar Anja Cecilie Solvik på seg Nordmørsbunaden og lover at hun ikke skal ta den av før fødeavdelingen i Kristiansund er reddet. Helseforetaket i Møre og Romsdal har bestemt at fødeavdelingen skal legges ned i forbindelse med at det nye sykehuset i nabobyen Molde bygges. Filmen følger geriljaleder Anja og kvinnenes kamp i kyst-Norge, for å beholde fødetilbudet på en rekke mindre steder i Norge. Rundt 80 fødeavdelinger er lagt ned i Norge de siste 40 årene, og det som startet som én kvinnes protest vokser raskt til en nasjonal folkebevegelse.
Dette er også historien om å risikere alt for noe du tror på. Om kvinnen som leder en bevegelse der bunaden blir symbolet på mot og forandring. Havet, stormfullt landskap og spektakulær natur danner bakteppet for denne medrivende dokumentaren, hvor kvinner i bunad ror og bestiger fjell for å uttrykke sitt sterke engasjement. Filmen er et tidsdokument som utforsker grasrotaktivismens kraft og skildrer de modige kvinnene som konfronterer de dresskledde mennene inne på styrerommene.

Detaljer

Dato:
21. november 2023
Tid
17:00
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
https://ebillett.no/halti/events/daily

Arrangør

Nordreisa kino
Vis Arrangør nettside

Sted

Nordreisa kino
Hovedvegen 2
Storslett, 9151 Norge
+ Google-kart