Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Arktisk salmekonsert

21. oktober 2023 @ 18:00

Del gjerne med venner!
Arktisk salmekonsert er et konsertkonsept med utgangspunkt i den nordnorske salme- og sangskatten. Den forteller en historie om et helt liv i et nord-norsk kystmiljø, med både gleder og sorger, liv og død. Ved hjelp av salmer, viser, vuggesang og brudemarsj med opphav fra cirkumpolare strøk, og enkel regi og scenografi utfoldes alt innenfor rammen av en hel dag, fra morgen til kveld.
Programmet er utviklet av utøverne over tid og er i stadig endring og spiller på de kjente parallellitetene mellom dagens tider og livets epoker. Konserten kaller tidvis på tårene, men også på smilet.
Her framføres salmer på norsk og samisk. Med tekster av f. eks. Petter Dass og Elias Blix til våre dagers salmer av f. eks. Kari Bremnes, Ola Bremnes, Helge Stangnes og Trond Hellemo – gjerne til nord-norske folketoner og melodier av f. eks. Bjørn Andor Drage, Ola Bremnes og Ivar J. Eliassen.
Orgelet akkompagnerer sangen på rytmisk og klanglig variert vis. Sunnivas stemme, register og dynamikk balanser orgelet, fra det enkle og lavmælte til det storslagne uttrykket med stort orgelbrus.
Konserten er framført i over 30 kirker i hele landet og i Sverige. Responsen er entydig i at orgel og sang, to enkle virkemidler uten bruk av noe forsterkeranlegg, formidler innholdet ekte og ukunstlet.
Det som begynte som et nokså enkelt arrangement under en Arktisk weekend i Finnsnes kirke har utviklet seg til et konsertkonsept som nå legges merke til og etterspørres over store deler av landet.
Medvirkende:
Sunniva Eliassen, mezzosopran (1987-) er fra Finnsnes i Troms. Hun har sin utdanning fra Universitetet i Tromsø og Musikhochschule Lübeck i Tyskland. Hun er ofte brukt som solist ved oppsettinger av oratorier, messer og pasjoner i Tyskland og Norge.
Ivar Jarle Eliassen, tangent, er født og oppvokst i Sørreisa. Fra 1984 hadde han sitt hovedvirke som kantor i Lenvik menighet. Han har i tillegg arbeidet som kantor i Tranøy menighet, inspektør ved Kulturskolen i Lenvik og høgskolelektor ved Kirkelig utdanningssenter i nord og Universitet i Tromsø.
I forbindelse med Reform av kirkens gudstjenesteliv har han vært med i Nemnd for gudstjenesteliv, Salmekomiteen og Koralbokkomiteen.
Han har komponert og arrangert en god del musikk hovedsakelig for kirkelig bruk og arbeider nå som rådgiver for kirkemusikk og kultur i Nord-Hålogaland bispedømme.
Billetter kan kjøpes på Vipps på forhånd eller i døra:
Kr. 100,- til vipps-nummer 125 845
(Barn under 16 år gratis)

Detaljer

Dato:
21. oktober 2023
Tid
18:00
Kategori for Arrangement:

Arrangør

Nordreisa sokn – Ráissa searvegoddi – Raisin seurakunta

Sted

Rotsund kapell
Rotsundelv 77
Rotsund, 9153 Norge
+ Google-kart