Riksteatret

Stanser billettsalget midlertidig

Riksteatrets forestilling Mio, min Mio går av stabelen 27. oktober på Halti kulturscene. Men forestillingen har et eget spesialbygd amfi for publikum og således har spesielle utfordringer knyttet til smittevern og publikumshåndtering. Forestillingens helt spesielle konsept og dagens smittevernsregler gjør at man ikke kan si med sikkerhet hvor mange man faktisk vil få plass til i dette amfiet. Dette ble særlig tydeliggjort med forrige ukes presisering fra helsemyndighetene om tolkning av 1-metersregelen, melder Riksteatret.

I et brev fra Spekter, Virke, Norske kulturhus med flere, kreves en del avklaringer fra Kulturdepartementet om hvordan reglene skal tolkes under kulturelle arrangement. Frem til disse avklaringer foreligger stanses salget på Mio, min Mio, rett og slett fordi man ikke vet hvor mange billetter man kan selge til forestillingen.

Riksteatret har mål om å starte opp salget igjen i midten av august og forventer en endelig avklaring rett over sommerferien.

Mio, min Mio er Astrid Lindgrens eventyrlige klassiker og historien om den foreldreløse gutten som blir prins Mio. En storslått og vakker fortelling om savn og ensomhet, vennskap og ondskap og det sterke båndet mellom barn og foreldre.

Bo Vilhelm Olson bor hos fosterforeldre som mener det var en ulykke å få ham i hus. En dag han sitter alene på en benk skjer det noe merkelig. Han blir ført til i Landet i det Fjerne. Der venter hans far Kongen, som har lengtet etter ham siden han ble født.

Denne vakre forestillingen i Hilde Brinchmanns regi ble kåret til «Årets beste barneforestilling», Heddaprisen 2019. Med Riksteatret får barn og voksne over hele landet oppleve teatereventyret der de selv bor.

Foto: Riksteatret

Del med andre:
  • 3
  •  
  •  
  •  
    3
    Shares