Samisk lørdag på Halti

Miljøet på Halti arrangerte samisk lørdag som en del av samisk uke, i forbindelse med samefolkets dag tirsdag 6. februar.  

Det var en innholdsrik dag på Halti, med taler og foredrag, allsang, omvisning i museets utstillinger og formidling av av samisk duodji med Asle Tveitnes og Hans E. Olsen. I kjelleren på biblioteket fortalte Marit Inga Bæhr fra boken “Hjemme på vidda” foran et tredvetalls små og store lyttere. Riddu Riđđu Festival og Kvænangen Språksenter var også representert med stands, hvor de informerte om hva de holder på med. Det ble det i tillegg solgt blant annet bidos og kaker fra Kirstis hjemmelagde i kantina.

Se videoklipp fra arrangementet:

Arrangementet ble organisert av Halti SA, som er et samvirkeforetak eid av de fem hovedenhetene som holder til i Halti-bygget.

Også på selve samefolkets dag, tirsdag 6. februar, blir det aktiviteter på Halti. Duodjiutstilling med 4 kl. fra Moan skole, Nord-Troms museum og Nordreisa biblioteket har åpent, ordføreren kommer, samt at Kirstis hjemmelagde har samisk kafé. Dagen avsluttes med det samiske nasjonalteateret Beaivváš sin forestilling Snøfrid fra kl 18.00 på kulturscenen.

Del med andre:
  •  
  •  
  •  
  •