Russisk aften på kulturscenen

Lørdag 24. februar kl 16.00 er det duket for russisk aften på Halti kulturscene, i form av en konsert med Erika Toth (fiolin), Andrej Stepanov (akkordeon) og John Kristian Karlsen (tenor/gitar).

Konserten arrangeres som et samarbeid mellom Kultur i Troms og Nordreisa kommune.

Foto: Dominique Guyot

Presseskriv:

Det er februar, vintermørket har ikke ennå sluppet taket og landskapet er dekt med snø… Da er det godt å sitte med venner i et lunt lokale og bli kjent med russiske historier og stemninger gjennom sang og musikk. Som seg hør og bør når Erika er med, er det rom for både virtuost spill, humor og selvironi.

Medvirkende:

Erika Toth (fiolin), Andrej Stepanov (akkordeon), John Kristian Karlsen (tenor/gitar)

Varighet: ca. 75 minutter.

Anmeldelser etter turné februar 2017:
«Publikum smilte, klappet og trampet takten om hverandre til tonene fra Andrejs trekkspill (bajanakkordeon), Erika sin fiolin og John Kristian sin stemme og gitar. […] Det ble et godt bevis på at et band ikke nødvendigvis må ha trommer, bass og el-gitar for å levere konsert på høyt nivå.» ESPEN JOHANSEN, Saltenposten 28. feb. 2017

Om utøverne:

John Kristian Karlsen, distriktsmusiker i Sørfold kommune, er en kjent figur i landsdelen. Han har turnert i Nord-Norge bl.a. med Åse Krystad og NOSO, samt pianisten Sveinar Aase fra Bodø, i forestillingene «Ramsalt Opera» og «Madam Krystall». Han hadde også Åse som partner under Nyttårskonsertene og Festkonsertene med Arctimus i Troms i fjor.

Andrej Stepanov spiller bajan-akkordeon. Han kommer fra St. Petersburg og har sin musikkutdannelse fra byens musikkonservatorium. I St. Petersburg arbeidet han flere år som musiker i en show-gruppe før han kom til Norge i 1993. Nå er han en aktiv frilans-musiker med base i Bodø. Han har lang erfaring innen cabaret- og musikkteaterformen.

Den ungarske fiolinisten Erika Toth har sin musikkutdannelse fra Franz Liszt Akademi i Budapest. Deretter studerte hun på Mozarteum i Salzburg 5 år med Sandor Vegh. Hun vant første pris på Flesch-konkurransen og Leo Weiner-kammermusikkonkurranse. Erika har spilt i Chamber Orchestra of Europe og Camerata Academica (Salzburg) i mange år. Hun er ansatt som landsdelsmusiker hos Kultur i Troms, der hun bl.a. medvirker i Arctimus trio og er kunstnerisk leder for Arctimus sekstett.

Del med andre:
  •  
  •  
  •  
  •