Suksess for landsbymarkedet

Mye folk, god stemning og godt salg var resultatet etter årets landsbymarked

Mange mennesker fant veien innom Landsbymarked 2017 denne helgen. Fredagkvelden var godt besøkt men det store trøkket kom på lørdagen, for det var en jevn strøm av folk i hele åpningstiden. En og annen salgsrekord ble også satt i løpet av helgen.

Markedet åpnet fredag ettermiddag med musikk og en kort innledning av organisator Bjørn Arne Olsen. Årets landsbykokk, André Larsen, skulle egentlig holde kulinarisk teater denne ettermiddagen. Men på grunn av kansellerte fly så kom han seg ikke frem i tide. Landsbymarkedet fikk derimot tak i en utmerket erstatter, i form av Nordreisas egen Kai Are Ringstad. Som på kort varsel stilte opp og presenterte smaksprøver for publikum.

Utpå kvelden ble det konsert med Claudia Scott, les mer om dette her.

Lørdags ettermiddag var derimot André Larsen på plass og kunne presentere sine smakprøver foran et forventningsfullt publikum. Han presenterte sine varianter av potetlefse med kongekrabbe, rømmegrøt og kveite.

I forbindelse med landsbymarkedet, gikk Barnas Landsbylørdag også av stabelen. Les mer her.

Variert utvalg

Utvalget på årets salgsmarked var ikke bare matprodukter fra melk, kjøtt og fisk. Det ble også alt fra solgt kakestykker til samisk håndverk. Nordsjö Idé & Design Nordreisa hadde også en stand hvor man blant annet solgte kjøkkenutstyr. Det kommer godt med når man skal tilberede lutefisk fra Slottet gård, reinsteik fra Skodi Rein eller røyket hvalkjøtt fra Borealis Gourmet. Totalt 11 utstillere var på plass og tilbydde sine produkter.

Suksess

Dette var første gang salgsmarkedet har blitt arrangert innendørs og erfaringene så langt er veldig positive, antyder Bjørn Arne Olsen i en kommentar.

Salgsmarkedet må kunne betegnes som en stor suksess. Resultatet vises nok i mange kjøleskap og frysere rundt om i kommunen, som har blitt fyllt opp med gode matprodukter denne helgen, kjøpt direkte fra produsent.

Del med andre:
  •  
  •  
  •  
  •