Tidligere Arrangement 

Åpnet utstilling

Nord-Troms museum åpnet utstillingen «Ja takk, begge deler» i sine lokaler på Halti. Utstillingen tar for seg minoritetsmusikk i Norge og det å ha flere identiteter. Den er en vandreutstilling laget av Ringve museum i Trondheim, hvor museets formidler Kristin Mellem er et av intervjuobjektene.

Før publikum slapp til i utstillingen, ble det innledet med musikk og fortelling fremført av Peter Vang, Kristin Mellem og Inger Birkelund. Utstillingen ble så formelt åpnet av museumsdirektør Nina E. Strøm og Pål Vegard Eriksen fra Halti kvenkultursenter holdt et innlegg om kvensk identitet, delvis relatert til hans egen og sin families opplevelser.

Seansen ble avsluttet med en samtale ledet av Kristin Mellem hvor Rita Mienna (tidligere ansatt i Riddu Riđđu), Pål Vegard Eriksen (Paaskifestivalen) og Inger Birkelund (ihana!) fortalte om sine respektive festivaler, bedrifter og opplevelser.

Utstillingen «Ja takk, begge deler» viser eksempler på hvordan den musikalske tradisjonen til fem nasjonalminoriteter i Norge lever videre i dagens samfunn. Utstillingen vil være tilgjengelig utover vinteren og våren 2018 i museets lokaler i Halti-bygget.

Se video:

Se bilder:

Del med andre:
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

Related posts