Saker Fra Arkivet 

Lager handleposer av gamle klær

Elevene i arbeidslivfag ved Storslett skole gjør dine gamle skjorter og topper om til unike handleposer

Posene produseres av elever i 9. og 10. trinn ved skolen, som har arbeidslivfag. Faget skal ifølge læreplanen bidra til at elevene utvikler selvstendighet, evne til samarbeid og serviceinnstilling gjennom arbeid med tjenester og produkter. Samt at de ser betydningen av entreprenørskap og kreativitet. Handleposeprosjektet bærer vel høyeste grad preg av nettopp det. På Storslett skole veksler elevene på å jobbe med bl.a. håndarbeid og å jobbe i kantina på skolen.

Mindre plast

Plastposer er dessverre noe mange har skuffer og skap fulle av etter gjentatt handleturer. Men hvorfor ikke bruke samme posen hver gang?
Eleven produserer en handlepose som hver er helt unik og selvfølgelig gjenbrukbar. I en tid hvor plast skaper mer og mer problemer i verden, vil elevenes prinsipp med redesign og gjenbruk av gamle klær både gi mindre behov for plastposer og mindre søppel.

Til inntekt for skolen

Posene selges på Nordreisa bibliotek og koster 20,- pr. stykk. Det er kun mulig å betale kontant men det jobbes med å få på plass en Vipps-løsning.
Pengene går til tiltak og innkjøp på Storslett skole til nytte for elevene, da gjerne ting som det ikke er rom for i det ordinære budsjettet.

Trenger mer tøy

For å kunne produsere slike poser behøver elevene tilgang på tøy. Så har du noen gamle t-skjorter, skjorter eller topper liggende, så kan de doneres på biblioteket, til resepsjonen på skolen eller direkte til lærer Ann Lund.

Del med andre:
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

Related posts