Tidligere Arrangement 

Julietnorth inntar kulturscenen

Julietnorth er soloprosjektet til felespiller Julie Alapnes fra Tromsø, og nå er hun og hennes stjernelag av nordnorske musikere klar for konsert på Storslett onsdag 8. november.

Nordnorsk gnist! – Det er stikkordet når Julie Alapnes spiller opp i Julietnorth. Det loves forrykende felespill og inderlige melodier, vakre harmonier, og nordnorsk råskap og sjarm. Julietnorth er en leken blanding av tradisjonell folkemusikk i moderne utforming, og Julie sitt eget materiale.

Julie har samlet tre av sine beste musikalske venner i dette spennende samarbeidet. Petter Carlsen fra Alta og Aleksander Kostopoulos fra Bodø er godt kjente musikere i det nordnorske landskapet, og spiller blant annet sammen i duoen Pil & Bue. Halvard Rundberg fra Kåfjord er mest kjent som gitarist og mandolinist i gruppa Violet Road, og er gift med Julie.

Julie Alapnes selv har lange folkemusikalske røtter, og står i en sterk rekke av kvinnelige nordnorske felespillere som de siste tiårene har fått nasjonal oppmerksomhet. Foruten soloprosjektet Julietnorth er hun en del av gruppa Robaat, spiller duo med ektemannen Halvard Rundberg, og Boknakaran og danse-kompaniet Kartellet. Julie har også vært vikar i Landsdelsmusikergruppa Fotefar, og er fortsatt med i deres Edvard Ruud-produksjon som turnerer landsdelen.

Julietnorth gjorde sine første konserter høsten 2014, og har siden det turnert i Finnmark og Nordland. I november er de tilbake i Troms, og de skal også til Oslo og spille på bransjefestivalen Folkelarm. Folkemusikk Nord/Troms fylkeskommune har vært med hele veien, og er også ansvarlig for denne turneen. Singelen «Tampen brenner» ble i fjor spilt inn i Kysten studio i Tromsø, og Julietnorth har i sommer vært tilbake i studio og spilt inn et helt album som slippes på nyåret.

Medvirkende:

Julie Alapnes – fele, vokal
Petter Carlsen – gitarer, vokal
Halvard Rundberg – gitar, trøorgel, vokal
Aleksander Kostopoulos – perkusjon

www.juliealapnes.no

Julietnorth er på turné i regi av Folkemusikk Nord/Troms fylkeskommune.

Konserten er onsdag 8. november kl 19.00 på Halti kulturscene, Storslett.
Billetter selges på www.halti.no/kultur eller i mobilappen «eBillett»

Del med andre:
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

Related posts